Den avpixlade bilden av avpixlat

Sanningen om hatsajten

Avpixlat: Censur och sanning

Kategori: Allmänt

Den sd-stödda wordpressbloggen avpixlat säger sig stå för yttrandefrihet. Mats Dagerlind en av de mest frekventa krönikörerna på avpixlat förklarar hur det ligger till med yttrandefriheten
 

 
 
Här väljer Avpixlats Mats Dagerlind ut i förväg vilka som ska få besöka sajten
 
 
 
 
Han går till och med så långt att han vill blockera dom
 
 
 
 
 
 
Hur står det till med den yttrandefrihet som Dagerlind och hans avpixlat vurmar så mycket för?
Flera antirasister vittnar om att deras inlägg försvinner utan att de brutit mot någon av de regler de satt upp för sin worpress-blogg. Länkar till motargument till deras påståenden försvinner. Är deras sanning den enda som får visas på sajten?
 
 
 
 
Vi har ju sett förut hur de haft fel och hur de inte skriver en dementi. Vågar de inte stå för att de gjort fel eller vill de bevara den effekt (ökat muslimhat och främlingsfientlighet) artikeln gav innan de tog bort den?
 
 
 
 
Från avpixlats kommentatorsregler:

"Vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet kommentarer från en och samma person under en och samma artikel. Det gäller i synnerhet meningsmotståndare som surfar in för att “ta debatten” med våra läsare. Våra kommentarsfält är inte ert obegränsade debattutrymme och än mindre lekplats."

Det handlade alltså inte om yttrandefrihet utan om att gå en enhetligt världsbild. En världsbild som måste vara lätt att förändra då de sätter upp sådana här regler

Kommentarer

 • Daniel säger:

  "Hur står det till med den yttrandefrihet som Dagerlind och hans avpixlat vurmar så mycket för?"

  Vurmar inte de så kallade "antirasisterna" för yttrandefrihet? Det må vara lågt i tak i vissa diskussioner på Avpixlat men det finns en möjlighet att diskutera.
  Är positivt överraskad över att det finns möjlighet att kommentera här. Hur högt i tak är det här?

  Svar: En möjlighet att diskutera? Varför får sådana som har annorlunda åsikter än den världsbild avpixlat förmedlar får sina inlägg raderade? Många blir blockerade därifrån och jag själv har hållit mig till reglerna, men länkat till fakta som motbevisar deras "fakta" och fått inlägget raderat direkt. Nej, avpixlat står inte för yttrandefrihet. De står för en världsbild och tillåter ingen att förändra den hur fel de än har. Hur högt är taket? Det är inte ett diskussionsforum egentligen utan enbart en blogg som kommer att visa hur det kan se ut på wordpressbloggen avpixlat.
  avpixlatavpixlat.blogg.se

  2013-02-18 | 15:07:46
 • Svarten säger:

  Läs även: http://mammamaries.wordpress.com/2012/12/02/avpixlat-en-sekt-med-egna-sharialagar/

  Svar: Tack så mycket. Man känner igen sig så väl.
  avpixlatavpixlat.blogg.se

  2013-02-20 | 14:07:33
  Bloggadress: http://svarten.blogspot.com/
 • Peter Johansson säger:

  Men nu talar ni emot er själva här.

  I andra trådar kritiserar ni AP för att INTE moderera. Och när de gör det så "motverkar de yttrandefrihet" ?? Om ni hade visat på sakliga inlägg som blivit raderade så hade jag tagit denna tråd på större allvar men nu verkar ni lika "enögda" som AP.

  Men tack iaf för intressant läsning, det är bra med flera synsätt/vinklar på viktiga frågor.

  Svar: Det är mordhot och grovt rasistiska kommentarer som vi är emot att avpixlats moderatorer inte tar bort. Det kanske kommer ett inlägg om raderade sakliga inlägg från avpixlats meningsmotståndare. Det har funnits i tanken.
  avpixlatavpixlat.blogg.se

  2013-04-17 | 22:49:08
 • Peter Johansson säger:

  Tips: Klicka på "flag" så uppmärksammar du moderatorn/erna på det aktuella inlägget. Jag har sett flera olämpliga som försvunnit ganska snabbt efter att jag klickat.
  mvh /Peter

  2013-04-19 | 09:30:18
 • Jonte Hedberg säger:

  Så fort man nämner något om Kent Ekeroth tex så raderas kommentaren bums efter ett antal minuter. Annars släpper man igenom allt möjligt rasistiskt och annat som faller inom ramen för hets mot folkgrupp. Trots att Avpixlat i sina egna regler för kommentarer förbjuder just hets mot folkgrupp. Det intressanta är att då man skriver något om Kent Ekeroth så är en moderator vid namn 'Mittlandet" ögonblickligen på plats och raderar meddelandet. Denne moderator försvarar sitt agerande med att lägga över ansvaret till läsarna att upplysa honom om hets mot folkgrupp förekommer. Han uppmanar läsare att flagga sådant som är olämpligt. Detta fråntar dessbättre inte moderatorerna och redaktionen deras ansvar att just ansvara för att hets mot folkgrupp inte släpps igenom. Avpixlat är den fegaste sajten i Sverige. Man har en hemlig redaktion. Man tillåter hets mot folkgrupp. Man censurerar alla vassa mothugg. Tom stänger av vissa personer från att kunna kommentera överhuvudtaget på ytterst lösa grunder. Kort och gott. Avpixlat är en patetisk sajt och en miniatyr av det diktatoriska Vitryssland styrd av en ideologi som censurerar allt motstånd samt släpper fram den ideologi man representerar.

  2013-07-30 | 16:47:27
 • Mittlandet säger:

  Till Jonte Hedberg: Hej, jag vill bemöta dina påståenden om min funktion som moderator på Avpixlat. Precis som du säger tillåts inte hets mot folkgrupp enligt kommentarsreglerna. Men eftersom AP inte är förhandsmodererat, har vi ingen kontroll över vad postade kommentarer innehåller förrän vi fått möjlighet att titta på dem. Detta får som konsekvens att det mycket riktigt kan publiceras kommentarer som innehåller precis vad som helst. Vi har dock ett filter med svartlistade ord som gör att en hel del kommentarer förblir opublicerade tills vi granskat dem. I övrigt är det som du också nämner, att det finns en flaggningsfunktion där läsarna kan anmäla olämpliga kommentarer. Dessa hittar vi då omedelbart och kan bedöma. Dessvärre kan vi inte tvinga folk att flagga. Vi kan heller inte manuellt bevaka det ständiga inkommande flödet av kommentarer. Vi är några få moderatorer som arbetar ideellt på vår fritid, och således är närvaro av moderator på AP inte konstant dygnet runt. Därför slipper en del olämpliga kommentarer igenom och kan också bli liggande, tyvärr längre tid än vi skulle önska.

  Ett annat fenomen är troll som gör små inhopp på AP, enkom i syfte att posta hatiska kommentarer, för att kunna ta skärmdump av detta och sedan publicera på "antirasistbloggar", i syfte att falskeligen bevisa att hets mot folkgrupp idkas av sympatisörer till AP respektive SD.

  Jag tackar avslutningsvis för ditt goda betyg gällande min snabbhet. Den är dock inte specifik för Ekeroth-off-topic. Det som är off-topic ska bort, och det framgår av kommentarsreglerna. Vissa kommentatorer har dock ovanan att ständigt vilja klämma in något om Ekeroth, judar, Bilderberg och annat ovidkommande, i artiklar som handlar om något helt annat.

  Sammanfattningsvis raderas eller redigeras kommentarer om de strider mot kommentarsreglerna. Det är inte konstigare än så. Det finns ingen annan "hemlig agenda" bakom det hela. När någon blir avstängd så är det sista utvägen, när personen vägrar hörsamma varningar eller på annat vis gör grova övertramp.

  2013-08-30 | 00:54:43
 • Tomasz Striner säger:

  Avpixlat är en sajt som säger att de som skriver där ska hålla sig till deras kommentatorsregler som verkar för en fri debatt där yttrandefriheten står som förgrund. Hur det förhåller sig med detta framgår av nedanstående inlägg som jag gjorde på en artikel på Avpixlat den 10 december 2013. Artikeln ondgjorde sig över Expressens granskning av de anomyma nätskribenter som använder Avpixlats kommentatorsfält för att sprida hat och lögner. Medan det är fritt fram för sådana skriverier på Avpixlat så försvann det jag skrev under med mitt namn och bostadsort inom några minuter:

  ”Nedanstående skrev jag för 10 min sedan som svar på en av alla de anonyma skrivbordskämpar som skriver på denna sajt. Nu är det borta. Och om ännu kortare tid är nedanstående borta. Frihet är verkligen det bästa som finns. Tack snälla Avpixlat för att ni rensar bort åsikter som inte håller sig till debattreglerna på denna fyrbåk i åsiktsfrihetens tjänst...

  Hur kan man stå för något när man inte ens vågar backa upp det med sitt namn? Ynkedom är bara förnamnet för alla dem som inte besitter tillräckligt med ryggrad för att våga stå med sitt eget namn bakom sina åsikter. Att vissa av dem har åsikter som hör hemma i en soptunna eller i ett tryckfrihetsmål gör inte saken bättre. Det som förvånar mig mest är ändå att så många röstar på SD. Därför undrar jag hur det hade gått för ett parti utan de ständiga skandaler som SD visar upp inför öppen ridå???

  Tomasz Striner, Malmö”

  Det hade varit intressant att få reda på vad det är i det jag skrivit ovan som är så stötande att det inte tål att diskuteras? Finns det någon företrädare för Avpixlat som kan svara på det?

  Tomasz Striner, jurist Malmö


  2013-12-11 | 08:02:57

Kommentera inlägget här: