Den avpixlade bilden av avpixlat

Sanningen om hatsajten

Avpixlat & lögnen om DDoS

Kategori: Allmänt

I lördag eftermiddag försvann Avpixlat från nätet. Teorierna var många, allt från Expo, Aftonbladet, Obama och PirateBay för att nämna några. Den roligaste var ju iallafall att ryska maffian var inblandad. Det dröjde ända till kvällen innan avpixlat visade ett livstecken och då ifrån deras Twitterkonto...

 

Förutom ett tweet om en dementi att Ekeroth/Sd skulle vara inblandade nedstängningen var det tyst fram till måndag eftermiddag innan nästa rapport kom...

 

En DDoS-attack? Var är en sådan attack? Wikipedia förklarar och titta gärna lite extra på dom exempel som står längst ner. Dom attackerna handlar alltså om ett par timmar upp till ett dygn. Attacken mot Avpixlat har påståtts pågå i över 4 dygn. För Er som inte orkar kolla upp Wikipedia så är en DDoS-attack en överbelastningsattack där så mycket skräpdata skickas mot servern så att den rikitiga trafiken inte kommer fram. Stundtals kan servern gå att nå, men då väldigt långsamt.

Har Avpixlat gått att nå under den tiden de påstått att de varit utsatta för en attack? Ja och nej. Flertal personer har pingat servern och de har fått pra pingtider vilket tyder på att det INTE varit någon attack. Sidan? Den har inte gått att nå, den har varit helt borta.

Pinga? Ping är när man ringer upp en server och ser hur lång tid det tar för den att svara.

Hur har det då varit?

 

Alltså under flera tillfällen har det gått att nå servern som enligt utsago ska ha varit utsatt för en enorm överbelastningsattack. En saknning av Hur går det till? Det fungerar varken i teorin eller i praktiken.

Flera personer har klagat på Twitter och påpekat att Avpixlat ljuger...

 
 
 
Vad är då anledningen till detta stopp? 30 Maj tiggde Avpixlat pengar till en uppdatering av sidan (Var lugn unvis.it gör att avpixlat får ingen sidvisning för att du besöker sidan) 

"Avpixlat hoppas inom en snar framtid kunna genomföra en rad förändringar och förbättringar. Det handlar bl.a. om en ytterligare professionalisering av sajtens funktioner och utseende, en ambition att bredda och fördjupa den publicistiska verksamheten, kunna producera fler egna nyheter och detta på nya sätt, i form av t.ex. videoreportage och annat. Vi ser också över vår logistik och utreder olika alternativ för att organisera verksamheten samt de juridiska för- och nackdelarna med ett eventuellt ansvarigt utgivarskap"

 


Alltså är denna uppgradering som skett senaste dagarna planerat sen länge tillbaks och troligtvis är hackerattacken som påstods komma från ryska maffian enbart ett PR-trick för att förutom offerkoftan att Pk gör allt för att tysta "sanningen" och att försöka generera donationer för som vi ser längre ner i artikeln där Avpixlat tigger om donationer så har de verkligen dålig ekonomi..

"Kombinationen av detta och ett tilltagande bortfall av de återkommande donationer som tecknades i samband med vår förra insamling för ett drygt halvår sedan har lett till ett ekonomiskt läge som både äventyrar våra möjligheter att göra ett bra jobb, att utveckla verksamheten ytterligare och i värsta fall rentav hela vår fortsatta existens"

 

 Att Avpixlat ska ha legat under en attack är ej sant och det är upp till följarna till bloggen som står för den oretuscherade bilden ta till sig sanningen eller inte.UPPDATERING:

Avpixlat skyller fortfarande problemen på attacken som aldrig ägt rum.

Nej, det är ingen attack. De håller på att konfiguera sidan, men allt för offerkoftan och
"DE FÖRSÖKER TYSTA OSS"

 

BONUSUPPDATERING

Ekeroth hinner före med ett tweet att Avpixlat är tillbaka innan Avpixlat själva :-)

 
 

 Tar gärna emot flera loggar eller skärmdumpar på att det gått att nå Avpixlats server under den påstådda attacken. Gärna olika tidpunkter på dygnet.

 

Kommentarer

 • tits säger:

  Avpixlat bytte host från en amerikansk till en Tjekisk och passade på att skaffa cloudflare under tiden. Att migrera en hel server från usa till tjeckien tar troligen tid, och sen ska cloudflare upp på det. Fjantigt.

  2013-08-15 | 20:16:08
 • Fredrik säger:

  En DDoS-attack riktar sig främst mot en port, i detta fallet port 80. Av er nmap-scan ovan så körs ingen tjänst på port 80, en eventuell DDoS-attack skulle då få RST-svar tillbaka - vilket i normala fall inte påverkar övriga tjänster på samma host.

  När man är utsatt för en DDoS-attack så är det mest logiskt är att stänga ner tjänsten som är utsatt (port 80), vilket avpixlat troligen gjort. Därefer så kommer således ICMP att fungera, så ert resonemang om att avpixlat inte skulle varit utsatt för en DDoS-attack går ej att bevisa med uppgifterna ovan.

  Att tro sig kunna bevisa att en DDoS-attack inte skett genom ping och nmap är rätt naivt.

  2013-08-15 | 22:30:12
 • avpixlatavpixlat.blogg.se säger:

  En DDOS-attack tar inte bara ner en webbsida på en server, den gör vad den gör genom att totalt överbelasta i första hand nätverkslagret på maskinen. En maskin som är utsatt för en sån attack har inte möjlighet att svara snabbt på anrop, vilket APs server gjorde vid ett flertal gånger när olika människor testade.

  Uppgraderingen var planerad långt före 30 Maj och säkert redan klar innan de väl stängde ner sidan.

  2013-08-18 | 19:23:47
  Bloggadress: http://avpixlatavpixlat.blogg.se/

Kommentera inlägget här: