Den avpixlade bilden av avpixlat

Sanningen om hatsajten

Avpixlat och hatet mot romer del 2

Kategori: Allmänt

 
Under denna artikel om att det ska öppnas ett dagis för romer ser kommentarerna ut så här

 
 

Avpixlat och kvinna med handsfree del 2

Kategori: Allmänt

 
 
I en tidigare artikel skrev avpixlat om en muslimsk kvinna som hade en handsfree till sin mobiltelefon. Hon blev hånad inte bara genom uthängningen utan även bland kommentarerna. Detta utlöste en storm av protester från vissa kommentatorer. Länken till första inlägget här på avpixlatavpixlat om hur de missnöjda rasar mot avpixlats redaktion.
http://avpixlatavpixlat.blogg.se/2013/june/missnojet-pa-avpixlat.html

Avpixlat gör nu ett försökt till att ursäkta sig eller vad man ska tro. Artikeln ska visst vara satirisk och rolig.


"Artikeltexten är förstås avsedd att vara satirisk. Vi är medvetna om att humor är en svår konst och att alla kanske inte uppskattar just den här sortens satir"


 
Nu förstod ju inte alla det i den gamla artikeln och inte i den nya heller då kränkningarna fortsätter
 
 
 
 
 
Flera kommentarorer tycker alltså att det var rätt att håna kvinnan
 
 
Ett återkommande argument mot islam är kvinnosynen de anser att muslimer har och hur de kan buta ihop 1,6 miljarder muslimer och pådyvla dom samma åsikter är för mig och 95% av befolkningen helt ofattbart. Tycker ni dessa värnar om kvinnor med dessa kommentarer? Står de på kvinnans sida? 
 
 
 

Avpixlat mörkar Ekeroths skattefiffel

Kategori: Allmänt

 
Det som kommit fram efter att Expo intervjuat skattemyndigheten
 
"Kent Ekeroth har även fört över 70 000 kronor från avpixlatkontot till ett annat av hans bankonton"

"Skatteverket slår fast att Kent Ekeroth 2011 gjort en vinst på Avpixlat med 201 151 kronor. Efter avdrag ska han skatta för 160 000 kronor"

"Nu utreds även Kent Ekeroths skattedeklaration för inkomståret 2012. Enligt Skatteverket råder det samma förhållanden i 2012 års deklaration som 2011"

"Hur mycket pengar som Kent Ekeroth fått in på sitt avpixlatkonto under 2012 är ännu inte offentliggjort"  
 
http://expo.se/2013/utredningen-mot-ekeroth-fortsatter_5981.html


Nu gällde första avslöjandet endast året 2011, men avpixlat startades ju i oktober det året så den summan är då enast för 3 månader. . Ja, med tanke på att det är så många som donerar enligt kommentarerna på avpixlat så låter den förra summan väldigt liten. Att siffran är så pass stor som den är om ett enbart gäller 30 månader är nog för att sidan var ny och många som saknade Politiskt inkorrekt donerade. När vi ändå har den sidan på tal. Vad hände med deras överblivna donationer?

Avpixlat och censurerandet

Kategori: Allmänt

Nånting händer på avpixlat just. Minsta lilla kritik så bannas du. Oavsett om du är meningsmotståndare eller långvarig kommentatör på bloggen Här nedanför kommer jag att samla skärmdumpar på sådana händelser. Detta inlägg kommer att uppdateras eftersom det kommer mer och det kommer det att göra. Först ut en gammal avpixlare som tröttnat och beskrivet det på en annan blogg
 
 
Här kommer mer...
 
 
 

Skatteverket - Konspirationsideerna

Kategori: Allmänt

 
 
Skatteverket har meddelat Kent Ekeroth ska beskattas för de donationer han har emottagit på sitt konto som han lånat ut till avpixlat. Reaktionen på avpixlat under artikeln om detta är olika. Konspirationsideerna ser vi här, de andra får ett eget inlägg

Först ut blir en kommentar av en moderator om hur han vill att man ska hantera konspirationsideer
 
 
 
 
 
 
 

Missnöjet på avpixlat

Kategori: Allmänt

 
 
Avpixlat har skrivit en artikel om en muslimsk kvinna med slöja och en handsfree under den. Kvinnan hånas och det kan ni läsa mer om här http://interasistmen.se/dumheter/hur-somalier-pratar-i-telefon-avpixlats-nya-hjartefraga/ . Det vi ska belysa här är missnöjet som börjar gro på avpixlat vilket har synts under fler och fler artiklar. Kan det ha ett samband med de sjunkande besökssiffrorna och minskande av kommentarerna under många artiklar?


 
MarreMarre som ofta ifrågasätter det mesta bland kommentarerna ( ett antirasistiskt troll som hon ofta kallas) ställer en viktig fråga
 
 
UPPDATERAT
 
 
 
Detta missnöjet som verkar leda till att deras läsare funderar på att sluta donera kan det ha att göra med avpixlats tiggande om donationer här för någon vecka sen?
 
Missnöjet fortsätter...
 
 
 
 

Hur avpixlat vinklar...

Kategori: Allmänt

 
I den här artikeln påstås det att någon springer med automatvapen. I bilden nedanför så ser vi en kille med något som liknar ett vapen. Ett automatvapen? Nej, det syns klart och tydligt att det är ett paintballvapen. I texten nedanför bilden står det att det är ett automatvapen visserligen onom cituationstecken. Varför när man vet så väl att det är ett paintballvapen och inte ett automatvapen skriver man så? Finns bara en anledning och det är att det passar bättre den agenda man vill föra fram.
 
Bluffen med att inte låtsas veta att det inte är ett automatvapen synades med en gång, men kommentarer som denna dök ändå upp
 
 
 
 Iallfall så gick inte läsarna på bluffen med med det påstående automatvapnet
 
 
 

 
Missnöjet är stort bland läsarna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vendela förklarar hur det ligger till med det här att ta åt sig fakta när de på avpixlat blir överbevisade
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avpixlat och teorierna om Expo

Kategori: Allmänt

 
Den muslimhatande "tidningen" dispatch international som leds bland annat av Ingrid Carlqvist har skrivit en granskande artikel om Stiftelsen Expo och tillbehörande tidning och researchgrupp. Efter att ha granskat kommentarerna på avpixlat ett längre tag har jag märkt att de ser Expo som något mörkt väsen. Iallafall så kommer teorierna fram i kommentarerna här också.
 
 
 

Sverigedemokrater mot rasism

Kategori: Allmänt


 


Det finns en Facebook-grupp som heter Sverigedemokrater mot rasism och främlingsfientlighet. Vi ska kolla hur det ligger till med det genom att granska gruppen. Ska poängtera att detta kan ha varit ett seriöst försök och att det antagligen finns en och en annan sverigedemokrat som försöker låta bli att vara rasist. Detta kanske inte är något som passar avpixlatavpixlat, men efter som det visar att sd'are gärna länkar till avpixlat så får detta komma med.

Först ut blir Therese Borgs beskrivning av gruppen
 
 
 
Låter vettigt. Vi ska titta mer på det här med att dela sverigedemokraternas värdegrund och att dela partitidningar och nättidskrifter
 
Här delas länkar till avpixlat
 
 
 
Dela sverigedemokraternas värdegrund?
 
När detta inlägg gjordes så låg denna kommentar högst upp
 
"
 
"Om nu Islam står för fred, varför hör vi till stora delar bara om problem med islam medan andra religioner hör vi inget gnäll"

Äe det verkligen så att vi inte hör något från de andra relgionerna eller så har kommentatorn valt att enbart leta efter gnäll från muslimer?


Vi ska titta lite på vad för människor vi hittar i denna grupp. Vi gör det med medlemmarnas fulla namn då det är en öppen grupp.
 
 
 
Axel W Karlsson som är både präst och partiföreträdare för sd och skriver för den högerextrema och rasistiska tidningen Nya tider http://expo.se/2013/sd-politiker-kritiseras-for-tidningsartikel_5831.html
 
Vi har även en man som heter Sven Olsen. Olsen är sympatisör och tänker rösta på sd.
 
 
 
Hur skriver Olsen på andra media? Jag har kollat upp hans disqus-konto http://disqus.com/Sven_Olsen/ och han är en flitig kommentator på rasistiska sidor som avpixlat och fria tider. Bland hans kommentarer hittar man detta från en riktigt fin sverigedemokratisk antirasist
 
 
Med detta som bakgrund borde de förstå varför folk har svårt att tro på när sd påstår sig vara ett icke rasistiskt parti. Varför har de så svårt att förstå att de är rasister? 

Barbara Tr Heder förklarar varför
 
 

Avpixlats hat mot romer

Kategori: Allmänt

 
 
I denna artikel skriveravpixlat om romer som har varit på en hästshow. Det har skräpats ner en hel del, men inte mer än vad man kan se på en råpunkfestival :-) . Kommentarerna under visar vad de tycker om romer. Dessa avpixlare verkar inte ha förstått sin gudfader Åkessons nya slogan Hela Sverige ska med. Med hela menas väl ändå alla? Eller är det som med nolltoleransen när enbart dom som inte sd gillar som sitter löst till?
 
 
 
 
 
 

Avpixlat hetsar mot ensamkommande barn

Kategori: Allmänt

 
I den här artikeln skriver avpixlat om de nya ensamkommande flyktingbarnen som ska komma till Borlänge. De har ännu inte kommit och valet av boende är inte ens klart ändå väljer avpixlat att ha med en bild på barn som kommit tidigare. Huruvida desa två personer är under eller över 18 år är inte det jag vill påpeka här. Länken går till Dalademokratens artikel om ämnet. Observera ingen bild på de barn som ska komma för det är ej klart vilka än.
 
 
Bland kommentarerna ser man moderatorn flera gånger påtala att bilden inte har något samband med artikeln.
 


Trots detta ser vi full av kommentarer som nedan
 


Hetsen på avpixlat mot ensamkommande flyktingbarn har både i artiklar och bland kommentatorer pågått länge och här ser vi ett bra exempel på vilka metoder de tar till och även effekten av den. Fastän någon poängterar flera gånger att bilden inte har med artikeln att göra så går budskapet fram. Säga vad man vill om avpixlat med marknadsföring av deras rasistiska och hetsande ideer går fram.

Avpixlat och gamla nyheter

Kategori: Allmänt

 
 
Denna Newsdeskartikel publicerades den 4/6 2013 på avpixlat. Ämnet? Ja det är precis sådan som de vill skriva om på bloggen. Ett perfekt nyhetsvärde för den som vill hetsa mot invandrare och invandring. Hur ligger det då till med denna nyhet? Det finns en länk så vad händer det då när vi klickar på den?
Vi kommer hit...
 
 
Tittar vi noga på datumet då denna artikel är publicerad
 
 
De använder sig alltså av över två år gamla nyheter för att trissa igång en hets mot invandringen. Hur gick det då?
 
 
Notera att någon har gett negativt feedback på sista kommentaren. Är det någon som inte tyckte att det var bra att de kom på att nyheten inte direkt var någon nyhet? Finns det någon tidsgräns bakåt när det gäller att hitta negativa saker om invandrare och muslimer?
 
 
 
UPPDATERING
 
Nu gör visst bloggen exponerat samma misstag och skapar "ny" nyhet av gammalt skit
 
 
Här har ingen av de 42 första kommentarerna påpekat att "nyheten" är 2 år gammal