Den avpixlade bilden av avpixlat

Sanningen om hatsajten

Avpixlat och källhänvisningar

Kategori: Allmänt

 
 
Avpixlat skriver en artikel om ensamkommande flyktingbarn och hur det ska mörkas i media. Nedan ser Ni att de hänvisar till det "Lilla Saltsjöbadenavtalet". 
 
 
 
 
"Redan på 1980-talet togs de första samordnade besluten inom gammelmedia, bl.a. det s.k. “Lilla Saltsjöbadsavtalet“, om att inte rapportera om de negativa effekterna av den förda massinvandringspolitiken utan på ett närmat Pravda-liknande sätt skapa en fiktiv bild av hur denna politik berikat vår kultur, varit nödvändig för att Sverige inte ska stanna, varit det bästa sättet att vara solidarisk med de mest utsatta i världen osv."
 
Hänvisningslänken de har länkar till Wikiedias artikel om just "Lilla Saltsjöbadenavtalet"
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lilla_Saltsj%C3%B6badsavtalet och i det kan vi läsa:

"Det påstådda avtalet och det möte där det ska ha upprättats har inte bekräftats av oberoende och trovärdiga källor"

och

"Som stöd för konspirationsteorin har det hävdats att journalisterna Susanna Popova och Thomas Gür i en debatt som sändes i Axess TV 2007, ska ha bekräftat att överenskommelsen existerar. I det TV-inslaget förs ett resonemang om hur de svenska medierna hanterar frågor som rör integrationspolitiken. Gür och Popova berättar bland annat om ett möte som de deltagit i, och där frågan diskuterades. I inslaget sägs dock ingenting som ger stöd för att det påstådda avtalet existerar. Gür och Popova har dessutom båda tillbakavisat uppgiften att det upprättats något avtal"


och
 
"Redan 1993 avslöjades att Lilla Saltsjöbadsavtalet var ett påhitt då samhällsmagasinet Striptease följde upp dåvarande riksdagsledamoten Bert Karlssons (NyD)hänvisning till avtalet i en flyktingdebatt. Journalisten Johan Brånstad kunde då visa att Lilla Saltsjöbadsavtalet var fabricerat av det främlingsfientliga Svergiepartiet"
 
Sverigepartiet är alltså den nynazistiska partiet vars medlemmar gick över när det löstes upp till att bilda sverigedemokraterna. 
 
De använder sig alltså av en länk där deras "fakta" redogörs som en myt. Vi måste iallfall ge avpixlat en stor eloge för att de försökte med att använda källhänvisningar, men önskar dom gättre lycka nästa gång.
 
 

Kommentarer

 • Carl Von Dussein säger:

  haha---- vilken säker källa Ni har flykting förläggaren Bert Karlsson av alla skojare !

  Svar: Du har nog läst lite för snabbt? Det var när Karlsson påstod att avtalet fanns som Striptease kollade upp det och kom fram till att det var en konspirationside
  avpixlatavpixlat.blogg.se

  2013-08-10 | 23:20:05
  Bloggadress: http://avpixlat.info
 • Johnny Eriksson säger:

  Mer skrämmande och mer patetiskt är --Du är vår 999:onde(det skrivs 999:e) besökare-inget skämt.

  Ut med alla kriminella invandrare och stoppa alla bidrag NU!

  2013-08-11 | 08:30:10
 • avpixlatavpixlat.blogg.se säger:

  999:onde besökare är reklam.

  2013-08-12 | 17:28:49
  Bloggadress: http://avpixlatavpixlat.blogg.se/

Kommentera inlägget här: