Den avpixlade bilden av avpixlat

Sanningen om hatsajten

Avpixlat och rubriksättning

Kategori: Allmänt

 
 
I denna artikel skriver avpixlat om Sentios senaste mätning nu i april. De använder sig av rubriken
"Sentio april: SD tredje störst och vågmästare" i raden under skriver de att sd FÅR en vågmästarroll.
Hur är det då med mätningen? I Sentios mätning har de från januari med 14,0% sjunkit (februari 13,1%, mars 12,3% och till aprils siffror 11,5%. Alltså en klar nedgång från nyår fram till nu..
 
Hur fungerat då bland avpixlarna?
De jublar. De inser inte att siffrorna pekar nedåt, precis som det gör med alla andra mätinstitut senaste månaderna. De ser bara att sd får vågmästarroll och inte att sd's popularitet sjunker som en sten.
Det handlar om smart rubriksättning och Dagerlinds lärjungars dåliga källkritik. 
 
Här får ni skärmdumpar av några av kommentarerna under artikeln.
 
 
 
 

 

 

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Det är enormt underhållande att se hur ni uttrycker er frustration. När SD kommer upp på tapeten ökar SD. När det är tyst om SD är det helt rimligt att de går tillbaka i mätningarna. Mätningarna från Sentio har dessutom visat över snittet av alla mätningar och en liten nedgång är helt på sin plats.

  Det roliga är istället hur ni kan glädjas åt att SD fortfarande, trots minskade rubriker, enligt dessa mätningar gjort ytterligare 100% ökning sedan valet. Jag kommer glädjas när ni gråter floder vid valet 2014. Fram till dess roas jag åt hur ni uttrycker frustrationen över SD:s starka stöd.

  2013-04-21 | 18:57:38
  Bloggadress: http://twitter.com/zwemac
 • Anonym säger:

  Det är ju inget unikt för SD sympatisörer att man väljer att framhäva det positiva, det gäller ju alla partier...varför skulle man skriva SD fortsätter att rasa som rubrik om man håller på partiet?

  2013-04-21 | 19:00:40
 • gerhard nilsson säger:

  Ett säkert tecken på att SD skrämmer våra vanliga media är att de döljer sanningen. Just när jag skriver detta har jag läst resultaten av Sentio i maj. Där fick SD 13, 6 %.

  Obs att det resultatet INTE står i några tidningar, bara hos Avpixlat. Man ska förstås hellre se till månadens samlade resultat än till et enstaka, men är det inte märkligt med en så kompakt tystnad?

  I Avpixlatavpixlats diagram överst i denna tråd finns dels resultat för Sentio april, och dels ett cirkeldiagram från en mätning gjord i ett väldigt speciellt yrke, bland jurister.

  Det är inte så värst mycket bättre eller ärligare att publicera cirkeldiagrammet än om exempelvis V skulle låta göra en opinionsundersökning i någon annan grupp, låt oss säga enbart bland kulturarbetare och journalister.

  Om en mätning sker är första kravet att den görs ärligt och bedöms ärligt. Att söka tröst i en undersökning som den med juristerna är bara dumt; det kommer att slå tillbaka mot en själv.

  2013-05-15 | 07:25:16

Kommentera inlägget här: