Den avpixlade bilden av avpixlat

Sanningen om hatsajten

Avpixlat och empatin

Kategori: Allmänt

 
Asylsökanden hungerstrejkar och under en artikel där avpixlat skriver om det visar avpixlats läsare verkligen vilken avsaknad av empati de har. Jag låter skärmdumparna tala för sig själv.
 
 
 
 

Kommentarer

 • Anna säger:

  Om ni präktiga själgoda personer som kommenterat detta klarar detta tankeexprementet skulle jag vilja veta hur ni agerat. Det är krig i Sverige. Era familjer utsätts för tortyr o försäljes. Kanske har redan någon eller några av era närmsta dödats. Skulle ni inte då försöka ta Er till ett land där ni o era nära kunde få trygghet o möjlighet att överleva ?

  2013-04-17 | 19:29:23
 • Joel Svensson säger:

  Det är tyvärr lönlöst, Anna. De här monstren är helt oförmögna att känna medmänsklighet och empati. Annars skulle Avpixlat aldrig funnits. Vidrigt.

  2013-04-17 | 20:07:22
 • Peter Johansson säger:

  Anna: Säkert, överlevnadsinstinkt har de flesta. Men det tankeexperientet löser inte de problem som svensk migrationspolitik står inför varje dag. De ska avgöra om just DEN HÄR personen berättar en trovärdig historia eller ej. Och om fallet blir nekande så ska vederbörande inte stanna - kortfattat har man bedömt att personen ljugit eller kommer från ett ställe som är tillräckligt säkert för att åka tillbaka.

  Det finns ca 2-3 miljarder (beroende på definition) fattiga i världen, många av dem har dessutom en situation med våld, hot, trakasserier, näringsbrist, sjukdomar, konflikt eller krig i närområde. Vilket är fruktansvärt tragiskt och man kan diskutera orsakerna och potentiella lösningar till detta. Men Sverige kan inte lösa detta - vi kan inte släppa in och husera alla som vill komma in - det behöver man bara tänka efter i ca 2 sekunder för att begripa.

  Angående kommentarerna ovan så är flera av dem hemska, jag håller med. Även om de har fått sin sak rättsligt prövad enligt lag och ordning så behöver man inte önska livet ur vederbörande.

  2013-04-17 | 22:24:31
 • Sandra säger:

  Herregud vilka monster. Om de skickas tillbaka blir de straffade för livet. De kommer inte bara bli offer, utan deras familjer och anhöriga också.
  Hur kan folk vara så himla hatiska?

  2013-04-19 | 19:44:28
 • Björn Alvebrand säger:

  Det var det mest vidriga jag läst. Finns det sådana människor i vårt land? Och dessa kallar sig svenskar. Man skäms.

  2013-04-19 | 19:46:55
  Bloggadress: http://bjornalvebrand.wordpress.com
 • Robert säger:

  Peter Johansson: Men om Migrationsverket har gjort fel, då? Ingen instans kan ha 100% rätt i sina bedömningar, och för flyktingar handlar beslutet om liv eller död.
  Och den lilla rännil av nödställda människor som tar sig hit anser jag att det är vår plikt att ta hand om.
  Om du fick se en trafikolycka ske framför dina ögon, skulle du strunta i att hjälpa de skadade, med kommentaren 'men det sker ju så många trafikolyckor överallt i världen, jag kan ju inte hjälpa alla'?

  2013-04-19 | 19:51:38
 • Nea säger:

  Peter- du förutsätter att Migrationsverket har gjort en korrekt bedömning och att deras riktlinjer är humana.Det förutsätter inte jag. Har själv jobbat som handläggare där. Det finns många felande länkar i systemet. jag delar gärna samhälle och skattepengar till människor som förlorat allt. Hellre att mina skattepengar går till flyktingar än till vinster i välfärden eller till rot och skatteavdrag. En delad hundralapp är en roligare hundralapp tycker jag!

  2013-04-19 | 19:54:07
 • Malin säger:

  Det ger mig en fruktansvärd sorg och en stor ångest att läsa detta. Jag har länge kämpat för alla människors rättighet att känna sig trygga och att ha någonstans där de och deras familj kan bo, långt ifrån förtyck, krig och tortyr. Det gör ont i mig att det finns folk ute i vårt land som faktiskt önskar livet ur människor för att de ska spara några kronor. Att helt sakna empati och medmänsklighet är något jag aldrig kommer förstå. Att de stackars flyktingarna är så desperata att de faktiskt väljer bort ett av alla människors överlevnadsinsikter, är väl det största ropet på hjälp som finns? Migrationsverket är inte övermänskliga, de gör misstag, tyvärr kan deras misstag förgöra liv. Jag kommer alltid kämpa för fria gränser och för allas rätt att leva. Ingen människa är illegal.

  2013-04-19 | 20:22:37
 • ÖK säger:

  Hej. .
  Jag har läst allt som skrivs här på Avpixlats en längre tid nu...Jag är inte född här..jag hoppade av skolan i mitten av 9de klass och började jobba..har jobbat och betalat skatt i alla år..för det första så finns det många som jag som jobbat och gjort rätt för sig och förtjänar inte sådana kommentarer och tankar som finns på den här sidan...för det andra..dem människor som flyr hit från krig och elände. .dem kostar inte sverige något, sverige får ersättning flr varenda person som kommer hit från världsbanken, 1800 dollar per dag och person! Så kom inte och använd det faktum att invandrarna kostar sverige något. Och kom ihåg att vi invandrare som jobbar med egna företag är viktiga för sverige, vi betalar skatt men det gör inte företag som Volvo, Ericsson, m.m...vi är viktiga för landet, vi gör skit jobben som svenskar inte vill eller orkar göra. ..

  2013-04-19 | 20:42:09
 • ök säger:

  Hur behandlas ni när ni är i andra länder? Tror ni att svenskar behandlas så som invandrare behandlas här i Sverige? Jag kan tala om en sak som är säker...det som händer här i sverige sedan SD kom, svartmålningen av invandrarna och allt skit som skrivs om dem tack vare SD och sajter som Avpixlat, har nu väckt en kraft bland invandrarna som inte funnits innan...dem ville bara leva sina liv här i sverige men nu vill dem, och dem kommer att göra det, att ta över lilla skit landet Sverige!!! Med stöd från länder som ryssland som vill komma åt Norges olja är det något realistiskt..eller?Den som lever kommer att se! Då kommer många ångra det som hänt...Men då är det försent...

  2013-04-19 | 22:52:25
 • Lukas säger:

  Är det sant det Ök skriver, att Sverige får ersättning från världsbanken för invandringen? Aldrig hört det förut men det är ju verkligen intressant om det är sant.

  2013-04-20 | 00:21:14
 • ÖK säger:

  Tror ni att Sverige tar emot invandrarna bara sådär? Självklart får dem ersättning för det dem gör. Avpixlat borde ge sådan information samtidigt sim dem håller på med det dem gör så folk själva fick sin uppfattning om läget och om det verkligen är så som Avpixlat påstår...att ta emot invandrarna kostar skattebetalare si och så mycket....

  2013-04-20 | 11:46:33
 • ÖK säger:

  Tror ni att Sverige tar emot invandrarna bara sådär? Självklart får dem ersättning för det dem gör. Avpixlat borde ge sådan information samtidigt sim dem håller på med det dem gör så folk själva fick sin uppfattning om läget och om det verkligen är så som Avpixlat påstår...att ta emot invandrarna kostar skattebetalare si och så mycket....

  2013-04-20 | 11:47:09
 • Anonym säger:

  Tror ni att Sverige tar emot invandrarna bara sådär? Självklart får dem ersättning för det dem gör. Avpixlat borde ge sådan information samtidigt sim dem håller på med det dem gör så folk själva fick sin uppfattning om läget och om det verkligen är så som Avpixlat påstår...att ta emot invandrarna kostar skattebetalare si och så mycket....

  2013-04-20 | 11:47:26
 • ök säger:

  Censur....vart är min kommentar från igår?

  Svar: Ingen censur. Har bara inte möjlighet att godkänna kommentarer 24/7.
  avpixlatavpixlat.blogg.se

  2013-04-20 | 14:01:21

Kommentera inlägget här: